Reteta traditionala (exact cum facea bunica)

- PROSPATURA (acritura): faina, apa, drojdie. Se framanta, se dospeste 6 ore.
- MAIA: faina, drojdie, prospatura, apa. Se framanta, se dospeste 1h si 30 min.
- COCA (aluat): maia, faina, sare, drojdie. Se framanta, se dospeste 30 min.
 
- Se modeleaza manual dupa forma dorita;
- Se pune la dospit in tavi 30 min.;
- Se spoieste cu apa;
- Se coace la o temperatura de 250 grade C;
Se bate de coaja manual.
 
- Reteta veche de peste 300 de ani produsa 100% in sistem traditional;
- 100% naturala, fara amelioratori si conservanti;
- Cuptoare formate cu lemn de esenta tare;
- Cuptoare traditionala din caramida de tigan si vatra din argila;
- Atestata in anul 2005 ca paine traditionala in comunitatea europeana;
- Implementat sistemul de siguranta alimentara HACCP;
- Apreciata si premiata: Apulum AGRARIA 2005, 2006, 2007; INDAGRA FOOD Bucuresti 2008; Targul International de agricultura Gornja; Rodgona Slovenia 2008; Targul Popular AFRODA 2006 - 2007 - 2008.
Paine impletita
Paine in tava batuta de coaja
   
Colacut uns cu miere de albine
Paine rustica
   
Paine pe vatra batuta de coaja
Baton cu miere de albine
   
Paine lunga pe vatra
Coronita unsa cu miere de albine
 
BRUTARIA SANTIMBRU
SC MATIAS SRL
Str. Blajului 219, Jud. Alba
contact@rustiq.ro
Tel: 0788 444 421
PENTRU COMENZI SPECIALE OFERIM DISTRIBUTIE
LA DOMICILIUL CLIENTULUI
Administrator: Maties Calin
Telefon: 0788 444 421
Adresa: Santimbru

Poze